Praktijk

Om rijlessen te mogen volgen moet je 16,5 jaar of ouder zijn. Om te beginnen met praktijklessen (rijbewijs B) hoef je niet in het bezit te zijn van het theoriecertificaat. Het is wel zo, hoe beter je vertrouwd bent met de verkeersregels, hoe meer tijd en aandacht je in andere dingen kunt steken. Dit houdt in dat we de lestijd efficiënter en effectiever kunnen besteden.


Voordat wij een reservering kunnen maken om praktijkexamen te doen, moet je ons daarvoor machtigen. Meer info op deze pagina. Je hebt voor het machtigen wel een DigiD code nodig. Heb je deze nog niet, klik dan hier.


Praktijklessen

De praktijklessen duren 60 minuten.


Het is mogelijk meerdere lessen per week te volgen of lessen van 1½ of 2 uur te volgen. Je wordt van huis of van een andere afgesproken plaats opgehaald en teruggebracht. Je rijdt tijdens het lessen altijd in dezelfde lesauto en met dezelfde instructeur. De lesauto’s zijn rookvrij en voorzien van de modernste technieken, zoals: Climate Control, Park Assist en Adaptive Cruise Control.


De vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart, zodat je gestructureerd wordt voorbereid op het praktijkexamen en je zelf ook zicht hebt op het verloop van de opleiding. Om de slagingskans voor het praktijkexamen te vergroten, is het mogelijk om een tussentijdse toets te volgen.